Friday 31 December 2010

Χρόνια Πολλά από την ομάδα του autocarnet!


Το 2010 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την χώρα μας, ίσως η δυσκολότερη μετά την  μεταπολίτευση. Η Τρόϊκα, το ΔΝΤ, τα spreads, το δημόσιο χρέος και το έλλειμα και στο τέλος το μνημόνιο...Έννοιες που ο απλός Έλληνας δεν θα έπρεπε να γνωρίζει, δεν είναι καν δουλειά του να γνωρίζει. Υποτίθεται ότι όλοι όσοι ορίστηκαν Κυβερνώντες  τα προηγούμενα χρόνια είχαν την ευθύνη της διαχείρισης όλων αυτών των οικονομικών μεγεθών που καθημερινά ακούμε ή διαβάζουμε. Η αποτυχία τους δεδομένη και χειροπιαστή πλέον...Και όταν ξαφνικά έφτασε ο...κόμπος στο χτένι αποφάσισαν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την δική τους αποτυχία και φυσικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που απορρέουν απ' αυτή στον απλό λαό, στον απλό Έλληνα που ξαφνικά έννοιες σαν τις προαναφερόμενες μπήκαν για τα καλά στην ζωή του. Στην περίπτωση που ένας απλός Έλληνας φορολογούμενος χρωστάει έστω και λίγα ευρώ στην Εφορία και στις Τράπεζες κινδυνεύει με φυλάκιση και κατάσχεση περιουσίας. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και για τους υπεύθυνους του υπέρογκου ελληνικού χρέους; Μπορεί να μην τα χρωστούν από την τσέπη τους αλλά δυστυχώς ισχύει κάτι ακόμα χειρότερο: Δημιούργησαν χρέος στην τσέπη του κάθε Έλληνα, του κάθε ψηφοφόρου. Δεν θα έπρεπε τώρα να έχουν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης και απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όλους εκείνους που μας έφτασαν σε αυτήν την δυσμενή κατάσταση; Αλλά δεν συμφέρει κανέναν κάτι τέτοιο...Γιατί η διαφθορά δεν έχει κομματικά όρια, είναι ανεξέλεγκτη.

Και γιατί τιμωρούν τον απλό λαό, με μειώσεις μισθών, περικοπές, καταργήσεις θέσεων, μηδενικές προσλήψεις κ.λπ; Για τον απλούστερο λόγο: ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ! Για να μην υπάρχει πια το περιθώριο να αναζητηθούν οι δικές τους - από δεκαετιών - ευθύνες, για να στρεβλωθεί το δημόσιο αίσθημα, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και όλοι να τα βάζουν με τους φορτηγατζήδες, τους ναύτες, του Δημοσίους Υπαλλήλους, τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τους φαρμακοποιούς κ.λπ και έρχονται και οι άλλοι. Όποιος είναι πιο ισχυρός (βλ. φαρμακοποιοί),  επιβιώνει άλλως...τραβάει τον δρόμο του... Η φετοποίηση των πάντων δεν αφήνει περιθώρια μαζικής κοινωνικής αντίδρασης γιατί η στρατηγική απ' ότι φαίνεται είναι καλή και δουλεύει καλά... "Χωρίζω τις κοινωνικές μάζες και τους χτυπάω σιγά-σιγά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα" με στόχο....την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ μέσα από την διαδικασία της μέθης. Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε και το επόμενο "μνημονιακό" μέτρο νομοθετείται (Μίλησε κανένας για άρση της ανωνυμίας των blogs;;;). Και για ποια εξυγίανση μιλάμε; Την αρρωστημένης οικονομίας που οι ίδιοι δημιούργησαν;  

Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός: 
Να αναζητηθούν ευθύνες και να πληρώσουν την νύφη όλοι οι πολιτικοί που είχαν θέσεις κλειδιά κατά τις προηγούμενες δεκαετίες στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο. Με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες και χωρίς πολλά-πολλά όπως ακριβώς έγινε και με τους μισθούς. Τότε να δείτε πόσα ευρώπουλα θα μαζευτούν...Πιστέψτε με θα είναι τόσα πολλά που όχι μόνο θα ξεχρεώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους αλλά θα περισσέψουν και για ανάπτυξη, μια έννοια ξεχασμένη εδώ και καιρό. 

Τέρμα όμως με την μελαγχολική αρθρογραφία που άλλωστε δεν είναι σκοπός τούτου εδώ του Blog απεναντίας, το autocarnet έχει βασικό στόχο πάνω απ' όλα να σας διασκεδάσει, να σας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, κόσμους πλέον μακρινούς για τον μέσο Έλληνα που αυτή την φορά η οθόνη του PC σας έχει αναλάβει να σας γνωρίσει. Επίσης εναλλακτική αρθρογραφία, ακόμα και αστεία ανέκδοτα και κους-κους είναι μέσα στις προτιμήσεις μας πέρα από την δημοσίευση άρθρων από τον χώρο του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φυσικά ως γνήσιος blogger όταν και αν θα χρειαστεί θα μιλήσω και για τα προβλήματα του τόπου μας όπως συμβαίνει και με το εν λόγω Post. Άλλωστε τί νόημα έχει η αυτοκίνηση και η προβολή της σε μία ...χώρα χωρίς μέλλον....

Τελειώνοντας θα σας ευχηθώ από καρδιάς και εκ μέρους όλου του Autocarnet team Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά  και ο νέος χρόνος  ας μας βρει με Υγεία για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπούμε . 

Κάντε και μία αυτοκινητιστική "περατζάδα" στο autocarmoto.blogspot.com όπου μπορείτε να δείτε σφαιρικά και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας με την ενσωμάτωση RSS FEEDS και άλλων χρήσιμων συνδέσμων όλα τα καινούρια νέα από τον χώρο της αυτοκίνησης! Keep reading!

Πηγή: htpp://www.autocarnet.gr

Car Babes σε...ιδιαίτερες στιγμές!


Car Babes...γιατί είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς το ασθενές φύλο και το αυτοκίνητό σας. Εδώ θα βρείτε και τα δύο σε...ιδιαίτερες στιγμές! Δείτε, λοιπόν:



 Και φυσικά the best of...


Διάσημα αυτοκίνητα και όχι μόνο!







Οι τιμές που αναγράφονται σε κάποιες από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε ήταν οι διαδικτυακές τιμές πώλησης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων όταν μέσα στον Χειμώνα του 2009 ο Michael Jackson αποφάσισε να τα πουλήσει...Προσωπική μου επιλογή το...
GMC JIMMY του '88...ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!































Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους. Δύο χρόνια autocarnet!

"Οι όμορφες κοπέλες που παρέδωσαν τα βραβεία στους νικητές του πρώτου ουσιαστικά επίσημου πανελλαδικού διαγωνισμού για τα Blogs όπου βρεθήκαμε μετά από ψηφοφορία στις δύο πρώτες θέσεις του τομέα 'Μηχανοκίνηση'"



Τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του αγαπημένου σας αυτοκινητιστικού blog είναι γεγονός! με 1.522.000 επισκέψεις φίλων αναγνωστών όπως έδειξε ο μετρητής histats. Ας δούμε μερικά σημεία σταθμούς που ανέδειξαν το blog μας και συμπεριλαμβάνεται πλέον ανάμεσα στα κορυφαία blog-sites με θεματολογία από τον χώρο του αυτοκινήτου στην χώρα μας:

Ξεκινώντας δειλά-δειλά από τον Angel (καμία σχέση με την δημοσιογραφία...) να κάνει το χόμπυ του πραγματικότητα  με την δημιουργία τούτου εδώ του Blog στα πλαίσια του γεγονότος ότι πριν από δύο χρόνια η ενημέρωση στα αυτοκινητιστικά δρώμενα από κάθε είδους ψηφιακό μέσο ενημέρωσης ήταν ελλειπής φτάσαμε στο σημείο δύο χρόνια μετά να κατατασσόμαστε στο Top 30 (Από alexa...αν αφαιρεθούν τα ρομποτάκια από κάποια Blogs η θέση μας είναι πολύ καλύτερη στην πραγματικότητα...) των ελληνικών Blogs ανεξαρτήτως θεματολογίας και στα δύο πρώτα...
αυτοκινητιστικά Blogs από άποψη επισκεψιμότητας με βάση τις μετρήσεις από την έγκυρη μηχανή αναζήτησης και στατιστικών μετρήσεων alexa.com

Βέβαια όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τους ανοδικούς δείκτες των μετρηθέντων μεγεθών σε λίγο καιρό η κατάταξή μας θα είναι ακόμα καλύτερη δεδομένου ότι πλέον τα Posts έχουν ξεπεράσει τα 8.500 και το ενδιαφέρον των φίλων αναγνωστών έμπρακτα μας αναγνωρίζει και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στις 9 Φλεβάρη του 2010 βραβευτήκαμε στον διαγωνισμό BESTPOSTAWARDS '09 για το καλύτερο post της χρονιάς ανάμεσα σε αρκετές συμμετοχές Ιστολογίων όπου το autocarnet απέσπασε μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία "Μηχανοκίνηση"όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα:


Όπως μπορείτε να δείτε πρώτο άρθρο μας που απέσπασε συνολικά 135 ψήφους αναγνωστών ήταν το (προφητικό...):"VW GOLF 1.200cc TSI 105 PS ! ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ 1.600cc ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!" και δεύτερο Post στη κατηγορία "Μηχανοκίνηση" αναδείχθηκε και πάλι άρθρο του autocarnet: "ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;"

Από κει και πέρα όταν η μηχανή αναζήτησης της Google μας βγάζει στα πρώτα αποτελέσματα με την αναζήτηση των λέξεων -κλειδιών "αυτοκίνητο", "autocar", "blog για το αυτοκίνητο" είναι βέβαια η σπουδαιότερη αναγνώριση των κόπων μας και βέβαια ο μόνος πραγματικά έγκυρος τρόπος για να μετρήσεις την δημοφιλία ενός Blog ειδικού περιεχομένου...

Η συνεργασία μας με διαχρονικά sites από τον χώρο των αγγελιών αυτοκινήτου όπως η Χρυσή Ευκαιρία με το καινούριο της site ειδικά για αγγελίες οχημάτων automoto.gr σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια ενημέρωσης μας έχουν ενσωματώσει στις μηχανές τους για την αυτόματη δημοσίευση ειδήσεων (RSS) από τον χώρο του αυτοκινήτου και της Μηχανοκίνησης όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:
είναι μερικά ακόμα λιθαράκια / σταθμοί στην εντυπωσιακή διαδικτυακή πορεία του autocarnet μέσα στο 2010, όπως φυσικά και η δυνατότητα δημοσίευσης επιλεγμένων άρθρων μας σε φιλικά προσκείμενα blogs με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία.

Και όλα αυτά τα χρωστάμε σε όλους εσάς και κυρίως στην αγάπη και το ενδιαφέρον που μας δείχνετε. Θα σας ευχαριστήσουμε, λοιπόν, από την καρδιά μας και θα ευχηθούμε για εσάς και τις οικογένειές σας ότι καλύτερο για το νέο έτος που έρχεται!




Η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ ανακοινώνει το πρόγραμμα αγώνων του 2011


Η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ ανακοινώνει το πρόγραμμα αγώνων του 2011:

47ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ

1. 12,13 Μαρτίου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (Χ) ΑΟΛΑΠ
2&3 2,3 Απριλίου ΕΛΠΑ (Α-Α) ΕΛΠΑ
4. 21,22 Μαΐου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (Α) ΛΑΒόλου
5. 17,18 Σεπτεμβρίου ΔΕΘ (Α) ΑΟΘ
6. 22,23 Οκτωβρίου ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Χ) ΑΛΑΚ

Το Πρωτάθλημα απονέμεται αν γίνουν και μετρήσουν 5 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει όλους τους αγώνες που...
συμμετείχε.
Για να καταταγούν οι αγωνιζόμενοι στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχουν εκκινήσει σε τουλάχιστον 3 αγώνες.
Το σύνολο των ειδικών διαδρομών πρέπει να είναι 90-100 χλμ. εκτός από το Ράλλυ ΕΛΠΑ που είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Το Ράλλυ ΕΛΠΑ μετράει κάθε μέρα χωριστά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΩΝ ΡΑΛΛΥ

1. 12,13 Μαρτίου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ράλλυ ΑΟΛΑΠ
2. 9,10 Απριλίου Ράλλυ Σπριντ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΛΦΑΛ
3. 28,29 Μαΐου Ράλλυ Σπριντ ΠΑΛΜΑ
4. 10,11 Σεπτεμβρίου Ράλλυ Σπριντ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΑΛ
5 22,23 Οκτωβρίου Ράλλυ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΛΑΚ
6. 12,13 Νοεμβρίου Ράλλυ Σπριντ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΛΑΚαλαμάτας

Το Κύπελλο απονέμεται αν γίνουν και μετρήσουν 5 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει 5 από τους 6 αγώνες.
Για να καταταγούν οι αγωνιζόμενοι στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχουν εκκινήσει σε τουλάχιστον 3 αγώνες.
Δεν υπάρχουν συντελεστές.
Η ειδική διαδρομή των ράλλυ σπριντ θα πραγματοποιείται 3 φορές και θα προσμετρά το σύνολο των χρόνων και των ποινών και των 3 σκελών.
Η ειδική διαδρομή των ράλλυ σπριντ θα είναι 10-15 χλμ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΙΝΩΝ ΡΑΛΛΥ

1&2 2,3 Απριλίου ΕΛΠΑ ΕΛΠΑ
3. 30/4,1 Μαΐου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΑΒεροίας
4. 21,22 Μαΐου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΑΒόλου
5. 17,18 Σεπτεμβρίου ΔΕΘ ΑΟΘ
6. 8,9 Οκτωβρίου ΑΧΑΙΟΣ ΑΟΠ
7. 29,30 Οκτωβρίου ΚΡΗΤΗΣ ΑΟΚ
8. 19,20 Νοεμβρίου ΠΑΛΑΔΙΟ START LINE

Το Κύπελλο απονέμεται αν γίνουν και μετρήσουν 6 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει 6 από τους 8 αγώνες.
Για να καταταγούν οι αγωνιζόμενοι στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχουν εκκινήσει σε τουλάχιστον 4 αγώνες.
Δεν υπάρχουν συντελεστές.
Το σύνολο των ειδικών διαδρομών των αγώνων που δεν συμπεριλαμβάνονται και στο Πρωτάθλημα πρέπει να είναι 60-70 χλμ.
Το Ράλλυ ΕΛΠΑ μετράει κάθε μέρα χωριστά.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ

1. 19,20 Μαρτίου ΣΧΙΝΟΣ ΠΑΛΜΑ
2. 16,17 Απριλίου ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ ΑΛΤ
3. 14,15 Μαΐου ΚΥΜΗ START LINE
4. 4,5 Ιουνίου ΡΙΤΣΩΝΑ ο οργανωτής θα ανακοινωθεί
5. 2.3 Ιουλίου ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΟΘ
6. 27,28 Αυγούστου ΟΜΑΛΟΣ ΑΛΑΧ
7. 24,25 Σεπτεμβρίου ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΛΑΒ
8. 15,16 Οκτωβρίου ΘΙΣΒΗ ή ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΑΛΦΑΛ
9. 12,13 Νοεμβρίου ΠΙΤΙΤΣΑ ΑΟΠ

Το Κύπελλο απονέμεται αν γίνουν και μετρήσουν 6 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει 6 από τους 9 αγώνες.
Για να καταταγεί στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχει εκκινήσει τουλάχιστον σε 4 αγώνες.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΩΝ ΣΠΡΙΝΤ

1. 26,27 Μαρτίου ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΣ
2. 9,10 Απριλίου ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΑΛΦΑΛ
3. 14,15 Μαΐου ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΛΕΖ
4. 3,4 Σεπτεμβρίου ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΛΑΚορίνθου
5. 1, 2 Οκτωβρίου ΠΥΡΓΟΣ ΑΟΛΑΠ
6. 12,13 Νοεμβρίου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΑΚαλαμάτας

Το Κύπελλο μετράει αν γίνουν και μετρήσουν 5 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει 5 από τους 6 αγώνες.
Για να καταταγεί στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχει εκκινήσει τουλάχιστον σε 3 αγώνες.
Η ειδική διαδρομή των αγώνων της της Λιβαδειάς και Καλαμάτας θα γίνεται 3 φορές και θα μετράνε και οι 3 χρόνοι.
Η ειδική διαδρομή των σπριντ θα είναι 10-15 χλμ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΙΝΩΝ ΣΠΡΙΝΤ

1. 5,6 Μαρτίου ΜΠΡΑΛΟΣ ΑΛΑΛ
2. 9,10 Απριλίου ΑΛΜΥΡΟΣ ΛΑΒ
3. 28,29 Μαΐου ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΛΑΜΑ
4. 25,26 Ιουνίου ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΑΛΑΚαρπενησίου
5. 10,11 Σεπτεμβρίου ΑΙΓΙΟ ΑΛΜΑιγίου
6. 5,6 Νοεμβρίου ΠΥΡΓΟΣ ΑΟΛΑΠ

Το Κύπελλο μετράει αν γίνουν και μετρήσουν 5 αγώνες.
Για την τελική κατάταξη κάθε αγωνιζόμενος θα υπολογίζει 5 από τους 6 αγώνες.
Για να καταταγεί στην τελική βαθμολογία, πρέπει να έχει εκκινήσει τουλάχιστον σε 3 αγώνες.
Η ειδική διαδρομή των αγώνων Μπράλου και Αιγίου θα γίνεται 3 φορές και θα μετράνε και οι 3 χρόνοι.
Η ειδική διαδρομή των σπριντ θα είναι 10-15 χλμ.

Οι υπόλοιπες προκηρύξεις θα ανακοινωθούν σύντομα
ethea.elpa

Thursday 30 December 2010

Ρήξη των ιταλικών συνδικάτων προκαλεί απόφαση της Fiat


Σε σύγκρουση βρίσκονται τα ιταλικά συνδικάτα, λόγω της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat να προχωρήσει σε αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων, ζητώντας την υπογραφή νέων, μεμονωμένων συμφωνιών ου θα αντικαταστήσουν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πλην της Fiom, που ανήκει στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας.

Με τη συμφωνία η Fiat δεσμεύεται να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους μέσω της Newco, που ελέγχεται από την ίδια, ενώ αυξάνει κατά μέσο όρο τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 30 ευρώ. Ωστόσο, στη συμφωνία περιλαμβάνεται...
οκτάωρο επί έξι ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των νυχτερινών ωρών και οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα να σταματούν για φαγητό στο τέλος του οκταώρου.

Η εργοδοσία θα έχει τη δυνατότητα να ζητά από τους εργαζόμενους υπερωρίες μέχρι και 120 ωρών, ενώ για επιπλέον 80 ώρες θα πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα. Όταν αυξάνονται οι απουσίες εργαζομένων λόγω αναρρωτικής, προβλέπεται ότι θα συνέρχεται μικτή επιτροπή που θα ερευνά το θέμα και θα προτείνει μέτρα, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς θα συνδέονται με την παραγωγικότητα.

Η Fiat, με τη συμφωνία αυτή, ανέλαβε τη δέσμευση για επαναπρόσληψη 4.600 εργατών και υπαλλήλων, ενώ υποχρεούται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του Fiom, Μαουρίτσιο Λαντίνι, αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα σύμβαση ενώ η συνδικαλιστική του οργάνωση προκήρυξε απεργία για τις 28 Ιανουαρίου. Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων συνδικάτων καθώς και ο υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Σακόνι.

Η άρνηση της Fiom να επικυρώσει τη συμβαση την φέρνει προ του κινδύνου να μην διαθέτει αντιπροσώπευση στην βιομηχανική ομάδα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο προκαλεί αναταράξεις και στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Ο Πιέρο Φασίνι, προερχόμενος από το «Δημοκρατικό Κόμμα» τάχθηκε υπέρ της σύμβασης, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός με τη Fiom, υποστηρίζοντας ότι «με τη στάση της οδεύει προς σίγουρη ήττα». Στον αντίποδα βρίσκονται οι τοποθετήσεις προοδευτικών πολιτικών, συνδικαλιστών και δημοσιογράφων, που δημιούργησαν επιτροπή συμπαράστασης προς τη Fiom.

Δημοφιλή άρθρα και posts που τράβηξαν την προσοχή σας.


Δείτε παρακάτω την κατάταξη των περισσότερο δημοφιλών posts που "ανέβηκαν" τις τελευταίες ημέρες και ...κέντρισαν το ενδιαφέρον των φίλων αναγνωστών. Ρίξτε και εσείς μια ματιά:














Το Chevrolet Cruze για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μάλλον το "Best value for money" παίζει και εδώ τον ρόλο του...Πάντως ανεξαρτήτως της τιμής του αξίζει να το δειτε και να το οδηγήσετε ειδικά στην έκδοση 1.6lt με τον μηχανικό κομπρέσσορα που αποδίδει 150PS και 185 νιουτόμετρα ροπής.




Υπολογίζονται και οι αποδείξεις από τα διόδια στην Εφορία

Οι δαπάνες που καταβάλλουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για τα διόδια θα μετράνε στην εφορία για το συνολικό ποσό αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθεί για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στην δημοσιότητα, Επομένως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και τις δαπάνες των διοδίων για να "κτίζουν" το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους που κάνουν χρήση των τηλεδιοδίων. Οι οδηγοί αυτοί θα πρέπει να...
ζητούν βεβαίωσης ετήσιας δαπάνης διοδίων από την αρμοδία για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρία.

2012 Mercedes C-Class Facelift (VIDEO +PHOTO GALLERY)

"Κομψές και διαχρονικές γραμμές και στις δύο εκδόσεις που υπέστησαν facelift (sedan & estate) -  από μία φίρμα με ιστορία -  για ένα ακόμα σπουδαίο αυτοκίνητο..."


Δείτε το video:

src

Photo gallery:



img src

30χρονος βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα. Δύο ακόμα νέοι τραυματισμένοι

Ο 20χρονος μαζί με δύο φίλους του ηλικίας 20 και 22 ετών -  που διέμεναν στους Αγ. Αναργύρους Αττικής και είχαν καταγωγή από τις Πετριές του Δήμου Δυστίων της νότιας Εύβοιας - στις 4.45΄τα ξημερώματα έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ κοντά στο Αλιβέρι και συγκεκριμένα στο 55ο χλμ. της εθνικής οδού Χαλκίδας - Λεπούρων. 

Δυστυχώς από την σφοδρή σύγκρουση...
πήρε φωτιά το αυτοκίνητο των παιδιών και ο 20χρονος οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου, ενώ τραυματίστηκαν οι δυο φίλοι του αρκετά σοβαρά.



SEAT: Η «ΚΟΤΑ» ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΥΓΟ!

Κατά την πρόσφατη ετήσια τελετή απονομής των βραβείων διαφήμισης Ermis Awards (13 ΔΕΚ), η SEAT και η διαφημιστική της εταιρία Upset! σημείωσαν για μία ακόμη φορά μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, κατακτώντας την πρώτη θέση και το βραβείο Ermis Gold σαν η καλύτερη Ελληνική παραγωγή διαφημιστικής ταινίας στην ενότητα «Οχήματα/Αντιπροσωπείες/Αξεσουάρ/Πετρελαιοειδή», όπου διαγωνίστηκαν με την ταινία «Κότα» για το IBIZA CUPRA.

Η συγκεκριμένη ταινία...
κατέκτησε μία ακόμα κορυφαία διάκριση με το δεύτερο βραβείο Ermis Gold στην ενότητα Μουσική και συγκεκριμένα στην κατηγορίας «Sound design - Ηχητική επένδυση σε διαφημιστική ταινία».

Το παραπάνω σποτ που έχει παραχθεί εξ ολοκλήρου με χρήση 3D graphics, προβάλει τον τρόπο με τον οποίο ένας κινητήρας χαμηλού κυβισμού όπως ο 1.4 TSI μπορεί να είναι «αφύσικα δυνατός» παράγοντας 180 ίππους, και κάνοντας μια «αδύναμη» κότα να απολαμβάνει μια δυναμική πτήση στον γαλανό ουρανό.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα της διαφημιστικής εταιρείας Upset!, η οποία με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στην SEAT υλικό κορυφαίας ποιότητας.
[Δ.Τ. SEAT]

Προσφορές και από την Peugeot...

Η γαλλική φίρμα με αφορμή την οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας δίνει τα αυτοκίνητά της στις εγχώριες αντιπροσωπείες με ειδικές εκπτωτικές τιμές που αξίζει κανείς να δει πριν προχωρήσει στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα η Peugeot σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το μοντέλο Peugeot της αρεσκείας παρέχοντάς σας μοναδικό όφελος:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ:


Peugeot 107 + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 206 + + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
Peugeot  207 + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης (50% στα 1,6 lt)
+
δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
bonus απόσυρσης ή ανταλλαγής 700 ευρώ
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση.
Peugeot 207 Rallye 1,6 lt  156hp     + μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 207 CC + μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
bonus απόσυρσης ή ανταλλαγής 700 ευρώ 
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot  207 SW + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης (50% στα 1,6 lt)
+
δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010 και bonus απόσυρσης ή ανταλλαγής 700 ευρώ
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 308 + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης (50% στα 1,6 lt)
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 308 CC + μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 3008 + μείωση 50% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση
Peugeot 407 + μείωση 100% στα τέλη ταξινόμησης
+
δωρεάν τέλη κυκλοφορίας για το 2010
+
για τις εκδόσεις SR SPORT και ST EXECUTIVE 1,8 lt, 3 χρόνια δωρεάν service ή επιπλέον έκπτωση.
Peugeot Partner Tepee + έκπτωση 1200 ευρώ
+
3 χρόνια δωρεάν service
Peugeot Expert Tepee + έκπτωση 1200 ευρώ
+
3 χρόνια δωρεάν service
[PEUGEOT]

Κορυφαίο ανέκδοτο!

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε:

- "Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια."

Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:

- "50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια."
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:
- "Σαν σκύλος, θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο...

αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια."
Τότε ο σκύλος του απάντησε:
- "Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια."
Έτσι κι έγινε.
Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:
- "Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια."
Τότε ο πίθηκος του απάντησε:
- "Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου, πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια."
Έτσι κι έγινε.

Τελικά ο Θεός, δημιούργησε τον άντρα και του είπε:

- "Είσαι άντρας. Το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα αλλά δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια." Τότε ο άντρας του απάντησε:
- "Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος."

Έτσι κι έγινε.

Από τότε ο άντρας ζει, 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά, αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια, ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του!

Το Fiat Bravo στην δυνατή έκδοση 1.4 MultiAir 140ps Euro5 τιμάται προς 19.900€ χωρίς την απόσυρση



Το ανανεωμένο Fiat Bravo στην δυνατή έκδοση 1.4 MultiAir 140ps Euro5 έχει φτάσει ήδη στις αντιπροσωπείες τη ιταλικής φίρμας στην χώρα μας και  η έκδοση Dynamic στοιχίζει 19.900€ ενώ για την έκδοση Sport χρειάζεται κανείς να εκταμιεύσει το ποσό των 21.250€.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ:

FIAT BRAVO 1.4 16v MULTIAIR 140hp DYNAMIC Euro5

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ Στάνταρ

ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ 60/40 (3 θέσεων) Στάνταρ

ΕΞΩΤ. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ Στάνταρ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΘΥΡΩΝ Στάνταρ

ABS / EBD Στάνταρ

ΠΙΣΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ & ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΩΤ. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ Στάνταρ

ΕΜΠΡΟΣ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘ'ΥΨΟΣ Στάνταρ

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΤΙΜΟΝΙ DUALDRIVE Στάνταρ

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΙΜΟΝΙ & ΛΕΒΙΕ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Στάνταρ

ΣΥΣΤΗΜΑ ESP / ASR / HILL HOLDER Στάνταρ

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ CD PLAYER ΚΑΙ MP3 (HI-FI 40W, 4 ΗΧΕΙΑ + 2 TWEETERS) Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΜΠΡΟΣ Στάνταρ

ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 20 ΑΚΤΙΝΩΝ 16" ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ 205/55 Στάνταρ

ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ Στάνταρ

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (SOFTWARE) ΓΙΑ BLUETOOTH Στάνταρ

ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ Στάνταρ

BLUE & ME: ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ KINHTOY "BLUETOOTH", ΘΥΡΑ USB, ECO DRIVE Στάνταρ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ Στάνταρ

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ KINHTOY "BLUETOOTH" Ή ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ (OPT 4J3 Ή OPT 5PT) ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Στάνταρ

ΣΥΣΤΗΜΑ START & STOP Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ Στάνταρ

ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Στάνταρ

ΚΙΤ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ Στάνταρ

3ο ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ Στάνταρ


FIAT BRAVO 1.4 16v MULTIAIR 140hp SPORT Euro5

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ Στάνταρ

ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ 60/40 (3 θέσεων) Στάνταρ

ΕΞΩΤ. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ Στάνταρ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΘΥΡΩΝ Στάνταρ

ABS / EBD Στάνταρ

ΠΙΣΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ & ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΕΞΩΤ. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ Στάνταρ

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΤΙΜΟΝΙ DUALDRIVE Στάνταρ

ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΚΑΘΙΣΜ. ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΘΗΚΗ ΜΙΚΡΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Στάνταρ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΔΙΖΩΝΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Στάνταρ

ΕΜΠΡΟΣ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘ'ΥΨΟΣ Στάνταρ

SPORT ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΛΕΒΙΕ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ & ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ Στάνταρ

ΘΗΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΣΥΣΤΗΜΑ ESP / ASR / HILL HOLDER Στάνταρ

ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΗΣ Στάνταρ

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ CD PLAYER ΚΑΙ MP3 (HI-FI 40W, 4 ΗΧΕΙΑ + 2 TWEETERS) Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ Στάνταρ

ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΨΟΥΣ Στάνταρ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΜΠΡΟΣ Στάνταρ

ZANTEΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 10 AKTIΝΩΝ 17" (5 ΜΟΝΕΣ + 5 ΔΙΠΛΕΣ) ME ΕΛΑΣΤΙΚΑ 225/45 Στάνταρ

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (SOFTWARE) ΓΙΑ BLUETOOTH Στάνταρ

ΠΙΣΩ ΑΕΡΟΤΟΜΗ & ΠΛΕΥΡΙΚA ΜΑΡΣΠΙΕ ("ΠΟΔΙΕΣ") Στάνταρ

ΕΠΙΧΡΩΜΙΩΜΕΝΗ ΓΡΙΛΙΑ & ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ Στάνταρ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ Στάνταρ

BLUE & ME: ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ KINHTOY "BLUETOOTH", ΘΥΡΑ USB, ECO DRIVE Στάνταρ

3ο ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ Στάνταρ

ΠΙΣΩ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Στάνταρ

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ KINHTOY "BLUETOOTH" Ή ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ (OPT 4J3 Ή OPT 5PT) ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Στάνταρ

ΣΥΣΤΗΜΑ START & STOP Στάνταρ

ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ Στάνταρ

ΘΗΚΗ (ΣΥΡΤΑΡΙ) ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ Στάνταρ

ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Στάνταρ

ΚΙΤ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ Στάνταρ


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
BRAVO 1.4 16v MULTIAIR 140hp  Euro5
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 5
Αριθμός κυλίνδρων, διάταξη 4 σε σειρά, εγκάρσια εμπρός
Διάμετρος x διαδρομή 72,0 X 84,0
Καύσιμο Βενζίνη
Κυβισμός 1368
Μέγιστη ισχύς HP (kW) / σ.α.λ. 140 (103) / 5000 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή Nm (kgm) / σ.α.λ. 230 (23.4) / 1750 σ.α.λ.
Σύστημα ελέγχου εκπομπής ρύπων Τριοδικός καταλύτης (στο χώρο του κινητήρα), 2 θερμαινόμενοι αισθητήρες Λάμδα, EOBD
Σύστημα χρονισμού κινητήρα 1 εκκεντροφόρος επικεφαλής (οδοντωτός ιμάντας) με υδραυλικά ωστήρια
Σχέση συμπίεσης 9,8:1
Τροφοδοσία καυσίμου Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χρονισμένο σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων (MPI) με υπερσυμπιεστή σταθερής γεωμετρίας
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Κιβώτιο ταχυτήτων, αριθμός σχέσεων Μηχανικό / αυτόματο 6 σχέσεων + όπισθεν
Κίνηση Εμπρός
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Κύκλος στροφής (m) 10,4
Τύπος Κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση - Dualdrive
ΦΡΕΝΑ - Δ (δίσκος) με ABS + EBD
Εμπρός: Ø mm Δ 281 X 26 (αεριζόμενοι)
Πίσω: Ø mm Δ 251 X 10
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός Ανεξάρτητη διάταξη μεταξύ των τροχών τύπου McPherson, τηλεσκοπικά αμορτισέρ διπλής ενέργειας, αντιστρεπτική δοκός
Πίσω Ημιάκαμπτος άξονας, τηλεσκοπικά αμορτισέρ, αντιστρεπτική δοκός
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μεταξόνιο (mm) 2601
Μετατρόχιο εμπρός / πίσω (mm) 1538/1533
Μήκος / Πλάτος (mm) 4336/1793
Υψος (χωρίς φορτίο) (mm) 1498
Χώρος αποσκευών VDA (dm3) ελαχ. 400
Χώρος αποσκευών VDA (dm3) μεγ. (με αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα) 1175
ΤΡΟΧΟΙ
Ζάντες αλουμινίου 205/55 R 16 H (Dynamic) - 225/45 R 17 V (Sport)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Χωρητικότητα μπαταρίας (Ah) 60
ΒΑΡΟΣ - ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
Βάρος κενού οχήματος (κιλά) 1260
Μέγιστο ρυμουλκούμενο φορτίο (κιλά) 1300
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (λίτρα) 58
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Επιτάχυνση (sec) 0-100 km/h (2 άτομα + 20 κιλά) 8,9
Μέγιστη Ταχύτητα: km/h 204
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Kύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100km) 4,8
Αστικός κύκλος (λίτρα/100km) 7,3
Εκπομπές ρύπων - CO2 (gr/km) 132
Μικτή διαδρομή (λίτρα/100km) 5,7

[FIAT]