Saturday 5 February 2011

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον υπογράφει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον υπέγραψε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα συμμετοχής που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Στην τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της επιτροπής και αρμόδιος σε θέματα μεταφορών, Siim Kallas.

Οι προσκεκλημένοι και οι υπογράφοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια οδικής ασφάλειας που οργάνωσε η ομάδα του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια.

Μέσω του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκαλεί... επιχειρήσεις, συλλόγους, ερευνητικούς οργανισμούς και δημόσιες αρχές να λάβουν σαφή μέτρα, να αξιολογήσουν αποτελέσματα και να παρακινήσουν τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Οι υπογράφοντες του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν πολλές πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν πρακτικές και ιδέες για τις μεθόδους που εφαρμόζονται σε μια κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η οποία διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους πανευρωπαϊκά, με περίπου 19.000 οχήματα στις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται, έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ασφάλεια του στόλου της. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα αυτό περιλαμβάνονται μια κεντρική πολιτική ασφάλειας στόλου σε συνεργασία με τις χώρες του Ομίλου, μια μεθοδολογία εκπαίδευσης για την οδηγική συμπεριφορά, καθώς και η πιλοτική χρήση μιας εντελώς νέας συσκευής ασφάλειας ενεργού στόλου που ονομάζεται Mobileye1. Ως αναγνώριση των επιτευγμάτων της στην κατηγορία του στόλου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απέσπασε τον περσινό Νοέμβριο τρεις κορυφαίες διακρίσεις στα υψηλού κύρους βραβεία «Fleet Europe Awards», μεταξύ των οποίων και το διεθνές βραβείο «International Fleet Safety Award of the Year».

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκε ο κ. Janos Kis, Fleet Support Manager της
Coca-Cola Τρία Έψιλον. «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή μας σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να συμβάλουμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, και παράλληλα να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.

«Βρισκόμαστε σε φάση βελτίωσης της πολιτικής ασφάλειας στόλου που εφαρμόζουμε, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε και υλοποιούμε μια διαδικασία ελέγχου ώστε να την κάνουμε ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις πρακτικές μας με άλλες εταιρείες και οργανισμούς και να ανταλλάξουμε ιδέες με ομολόγους μας οι οποίες θα εμπλουτίσουν και τις δικές μας μεθόδους» δήλωσε ο κ. Janos Kis.

No comments:

Post a Comment