Tuesday 8 February 2011

Η VODAFONE McLAREN MERCEDES φέρνει τη FORMULA 1 κοντά στους φίλους της, αποκαλύπτοντας τη μοναδική MP4-26 στο κέντρο του Βερολίνου

Η VODAFONE McLAREN MERCEDES φέρνει τη FORMULA 1 κοντά στους φίλους της, αποκαλύπτοντας τη μοναδική MP4-26 στο κέντρο του Βερολίνου.

Σε μία μοναδική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Vodafone McLaren Mercedes συγκέντρωσε...
ένα ξεχωριστό κοινό, προκειμένου να ολοκληρώσει και αποκαλύψει το νέο μονοθέσιο με κωδικό MP4-26, με το οποίο η αγωνιστική ομάδα θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 για το 2011.

Το σκηνικό της αποκάλυψης στήθηκε στην Ποτσντάμερ Πλατζ, τη διάσημη πλατεία που εφάπτεται στο παλιό Τείχος του Βερολίνου: το νέο μονοθέσιο συναρμολογήθηκε από δεκάδες νικητές διαγωνισμού της Vodafone, φίλους και πελάτες, οι οποίοι μετέφεραν τα τμήματά του στο χώρο της εκδήλωσης, όπου το νέο μονοθέσιο πήρε προοδευτικά την τελική του μορφή ενώπιον τεράστιου κοινού.
Η διαδικασία κορυφώθηκε όταν οι δύο πιλότοι της ομάδας – ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2008, Lewis Hamilton και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2009, Jenson Button – τοποθέτησαν τα τελευταία τμήματα, ώστε να αποκαλυφθεί το ολοκληρωμένο αγωνιστικό μονοθέσιο της Vodafone McLaren Mercedes.

Εμφανώς διαφοροποιούμενη οπτικά από το νικητήριο μονοθέσιο της προηγούμενης σεζόν, η MP4-26 διαθέτει μία σειρά αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να αξιοποιούν τους νέους κανονισμούς, με τους οποίους περιορίζεται αισθητά η ποσότητα της κάθετης δύναμης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω του κάτω μέρους ενός μονοθεσίου.

Στα αεροδυναμικά αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται κυρίως τα ξεχωριστά πλευρικά βοηθήματα σχήματος U – με τα οποία διοχετεύεται αέρας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου – και ένα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο σύστημα οπίσθιας αεροτομής, το οποίο εξελίχθηκε για το 2011, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες του μονοθεσίου για προσπέραση.

Στο εσωτερικό του μονοθεσίου βρίσκεται το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα. Η Vodafone McLaren Mercedes, από κοινού με τη Mercedes-Benz HighPerformanceEngines, συνεργάτη της σε θέματα κινητήρων, έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που κατέκτησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας υβριδική διάταξη το 2009, και αναμένεται ότι το νέο αυτό σύστημα θα βελτιώσει την αγωνιστική επίδοση της ομάδας.

Για το 2011 η ομάδα θα συνεχίσει να βασίζεται στην αποδεδειγμένη εμπειρία του διδύμου των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Lewis Hamilton και Jenson Button. Οι δύο τους συνέβαλαν ώστε η Vodafone McLaren Mercedes να κατακτήσει πέντε νίκες, τρία 1-2 στο πόντιουμ, καθώς και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών για το 2010.

Ύστερα από τη σημερινή αποκάλυψη του μονοθεσίου, ο Gary Paffett, οδηγός της Vodafone McLaren Mercedes πρόκειται να δοκιμάσει τις δυνατότητες της MP4-26 στην πίστα δοκιμών της Ιντιάντα στην Ισπανία την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πριν η ομάδα ξεκινήσει τις επίσημες δοκιμές στην πίστα της Χερέζ την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

LEWIS HAMILTON
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσο πολλοί φίλοι της ομάδας αψήφησαν το κρύο του Βερολίνου για να παρακολουθήσουν τη σημερινή εκδήλωση. Ελπίζω πως όλοι έμειναν ευχαριστημένοι: πιστεύω ότι ο κόσμος συμμετείχε σε μία μοναδική αποκάλυψη του μονοθεσίου για το 2011, με τρόπο που δεν ξανάγινε ποτέ στο παρελθόν. Ευελπιστώ ότι το μονοθέσιο θα αποδειχθεί εξίσου καινοτόμο, όταν το οδηγήσουμε στην πίστα την επόμενη εβδομάδα.

«Ξεκινώ το 2011 με μία ήρεμη, αλλά αποφασισμένη ψυχική κατάσταση. Έχω ολοκληρώσει πλήρως τη χειμερινή μου σωματική προετοιμασία και, εν πολλοίς, νιώθω όσο φορμαρισμένος, συγκεντρωμένος και ανανεωμένος όσο ήμουν πριν από την πρώτη μου σεζόν στη Formula 1 το 2007.

«Αφού πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες μιλώντας με τους σχεδιαστές και μηχανικούς της εταιρίας μας, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί δημιουργήσαμε ένα μονοθέσιο, το οποίο και πάλι θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση.

«Πρόκειται για την πέμπτη μου σεζόν στη Formula 1. Είμαι πλέον έμπειρος πιλότος, έχω κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς και πολλές πολ ποζίσιον, αλλά και νίκες. Έτσι, στόχος μου για φέτος είναι να διασφαλίσω ότι όλα θα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα και ότι, όπως και στην περσινή σεζόν, θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω τον τίτλο του πρωταθλητή ως τον τελευταίο αγώνα.

«Βέβαια, το 2011 ο Jenson και εγώ έχουμε να ανταγωνιστούμε τρεις ακόμη Παγκόσμιους Πρωταθλητές, και αυτό αποδεικνύει το επίπεδο της Formula 1 σήμερα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς το νικητή από τώρα, αλλά, καθώς είμαι ανταγωνιστικός πιλότος, περιμένω με ανυπομονησία φανταστικούς αγώνες, με αμφίρροπη έκβαση και ακόμη μία εκπληκτική κατάληξη της σεζόν – μακάρι με έναν πιλότο της Vodafone McLaren Mercedes στην κορυφή!»
JENSON BUTTON
«Είναι παράξενο που ξεκινώ μόλις τη δεύτερή μου σεζόν στην ομάδα της Vodafone McLaren Mercedes, γιατί νιώθω πραγματικά οικεία από τη στιγμή που εντάχθηκα σ’ αυτή από τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ακόμη κι έτσι, εξακολουθώ να θεωρώ το 2010 ως έτος οικοδόμησης και, παρόλο που σημείωσα δύο νίκες, ήταν μία καλή χρονιά! Για τη νέα σεζόν, έχω εκτός από την εμπειρία ενός έτους με την ομάδα της Vodafone McLaren Mercedes, τη συνεισφορά μου στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του νέου μονοθεσίου – κάτι για το οποίο ήταν φυσικά αδύνατο να κάνω πέρυσι.

«Πλέον νιώθω πραγματικά ότι γνωρίζω την αγωνιστική ταυτότητα της Vodafone McLaren Mercedes, και ότι θα οδηγήσω ένα μονοθέσιο που εξελίχθηκε πλήρως πάνω στο Lewis και εμένα – γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

«Πραγματικά ανυπομονώ να οδηγήσω το νέο μονοθέσιο της ομάδας για πρώτη φορά. Οι προσομοιώσεις πριν από την έναρξη της σεζόν δείχνουν ότι τα νέα λάστιχα Pirelli θα ταιριάξουν καλά με το ιδιαίτερο οδηγικό μου στυλ, και έτσι ελπίζω πως θα κατορθώσω να αποκομίσω πλεονεκτήματα από τα συγκεκριμένα λάστιχα στους αγώνες του Πρωταθλήματος.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν 2011 ύστερα από μία περίοδο αγωνιστικής απραξίας που μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλη. Η εκδήλωση ήταν πραγματικά συναρπαστική για όλους τους φίλους της ομάδας που την παρακολούθησαν και πλέον αδημονώ να βρεθώ στο τιμόνι της MP4-26 για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα.»
MARTIN WHITMARSH
Επικεφαλής της ομάδας Vodafone McLaren Mercedes
«Νομίζω ότι η σημερινή παρουσίαση καταδεικνύει τον ενθουσιασμό της Vodafone McLaren Mercedes να έρχεται κοντά στο ευρύ κοινό προκειμένου να δείξουμε ότι το άθλημά μας είναι έντονο και συναρπαστικό και ότι επιζητούμε να επιδεικνύουμε τη Formula 1 σε ευρύτερο κοινό.»
«Μέσω του «Συνδέσμου Ομάδων Formula 1» (FOTA) θέλουμε πραγματικά διευρύνουμε την απήχησή του αθλήματος και την παράλληλη εισαγωγή καινοτόμων και φιλικών για την εξοικονόμηση ενέργειας νέων ιδεών που θα βελτιώσουν αγωνιστικά τις ομάδες και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον κλάδο του αυτοκινήτου.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Formula 1 μπορεί και ισορροπεί στα πρόθυρα μιας απίστευτης νέας εποχής.»
«Με τον Lewis και τον Jenson, έχουμε δύο από τους πιο συναρπαστικούς, χαρισματικούς και υψηλού κύρους προσωπικότητες του αθλητισμού, και όλη η ομάδα αισθάνεται ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης για να τους παρέχει τα καλύτερα μηχανήματα με τα οποία θα επιδείξουν το μεγάλο ταλέντο τους σε όλο τον κόσμο.»
«Η MP4-26 είναι το αποτέλεσμα απίστευτης σκληρής εργασίας, καινοτόμου σκέψης και δυναμικής ομαδικής εργασίας. Υπό την ηγεσία του Paddy Lowe [τεχνικός διευθυντής], του Tim Goss [διευθυντής μηχανικών μερών] και του Neil Oatley [διευθυντής τπρογραμμάτων σχεδιασμού και ανάπτυξης], το σχεδιαστικό μας τμήμα είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ: στην πραγματικότητα, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη συνεισφορά των μηχανικών του έργου πολλοί από τους οποίους ανέλαβαν για πρώτη φορά ηγετικούς ρόλους και που εργάστηκαν τόσο καλά μαζί προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό το πολύ εντυπωσιακό και μοναδικό σε εμφάνιση αυτοκίνητο.

«Αν και είμαστε όλοι αισιόδοξοι για μια ακόμη φορά ότι θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τα ρεκόρ στη Formula 1, αυτό το άθλημα είναι τόσο απρόβλεπτο και λεπτά διαμορφωμένο που είναι αδύνατο αυτήν τη στιγμή να προβλεφθεί με ακρίβεια την εξέλιξη μέχρι την έναρξη της σεζόν τον επόμενο μήνα. Αυτή είναι μια δελεαστική προοπτική για τα εκατομμύρια των φίλων της Formula 1 – και, ελπίζω να προσελκύσει πολλά περισσότερα εκατομμύρια στο τέλος αυτού του απολύτως φανταστικού έτους “.

MORTEN LUNDAL
Group Chief Commercial Officer, Vodafone
«Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τους πελάτες της Vodafone να συμμετέχουν στην πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου McLaren Mercedes MP4-26 , αποκαλύπτοντας τα μέρη του αυτοκινήτου στους μηχανικούς της ομάδας όπως αυτά συναρμολογήθηκαν και αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά σήμερα στο Βερολίνο – μία πραγματικά «power to you» εμπειρία.

Στα σχέδια μας για την F1 του 2011, η Vodafone θα διοργανώσει και άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις που δίνουν τη δύναμη στους οπαδούς, τους πελάτες μας, αλλά και το ευρύτερο κοινό να έρθουν ακόμη πιο κοντά στη F1 – καθιστώντας την έτσι πιο προσιτή για όλους. Ευχόμαστε στην ομάδα και τους οδηγούς Lewis και Jenson, ό, τι καλύτερο για μια επιτυχημένη σεζόν.»
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την MP4-26, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών χαρακτηριστικών, Ερωτήσεις και Απαντήσεις από τους ανώτερους μηχανικούς Paddy Lowe και ο Tim Goss, και ολοκληρωμένη ανάλυση των νέων κανονισμών για το 2011 κάντε κλικ στο www.mclaren.com/home

No comments:

Post a Comment