Monday 7 February 2011

Η PSA Peugeot Citroën προωθεί την πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες

Ο κ. Claude Brunet, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων και Ποιότητας της PSA Peugeot Citroën υπέγραψε συμφωνία με τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με την κοινωνική ένταξη και την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σκοπός της νέας συμφωνίας είναι η ενδυνάμωση των κινήτρων ώστε στα επόμενα χρόνια να ενισχυθεί η πρόσληψη ΑΜΕΑ. Αυτά τα κίνητρα περιλαμβάνουν:

-Τη σωστή ενημέρωση του προσωπικού και των στελεχών ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες προκαταλήψεις σχετικά με το θέμα.
- Την εντατικότερη επικοινωνία της PSA Peugeot Citroën , των πολιτικών πρόσληψης ΑΜΕΑ από την σε διάφορους φορείς (π.χ. δίκτυα πρόσληψης, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, κ.τ.λ.).
- Την προώθηση των προγραμμάτων πρακτικής εκπαίδευσης σε ΑΜΕΑ.

Από το 2000 ο Όμιλος έχει υπογράψει μια σειρά σχετικών συμφωνιών ώστε να προωθηθούν προγράμματα που υποστηρίζουν την απασχόληση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα η PSA Peugeot Citroën βοήθησε στη ίδρυση του οργανισμού Pas@pas που στηρίζει την προμήθεια υλικών από προμηθευτές οι οποίοι προσλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο Όμιλος αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή στη Γαλλία από τέτοιους προμηθευτές.

Το 2009 η αξία προμηθειών της PSA Peugeot Citroën από οργανισμούς που έχουν προσλάβει άτομα με ειδικές ανάγκες ανήλθε στα 31εκ. ευρώ και αφορά 6 εταιρείες, 5 εκ των οποίων βρίσκονται κοντά στα εργοστάσια της εταιρίας και εξασφαλίζουν εργασία σε 1.754 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, το 2010 ο όμιλος είχε σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερους από 5.300 εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες, αριθμός που ξεπερνά το νομικό όριο για τις Γαλλικές εταιρίες του 6%.
[CITROEN]

No comments:

Post a Comment