Tuesday 1 February 2011

Το Opel Astra συναρπάζει τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο ποιότητας

Το συμπαγές Opel Astra ερμηνεύει με δικό του τρόπο τη βραβευμένη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, η οποία συνδυάζει τη γλυπτική τέχνη με τη Γερμανική ακρίβεια, όπως την είδαμε για πρώτη φορά στο Insignia. Οι έντονες σπορ γραμμές και οι κομψές... λεπτομέρειες αναδεικνύουν μία νέα, γοητευτική εμφάνιση.

Το εξωτερικό της νέας γενιάς Astra υιοθετεί ...
μία αεροδυναμική σιλουέτα, με την καμπίνα τραβηγμένη προς τα εμπρός. Στο εσωτερικό, υλικά υψηλής ποιότητας και μία συνολική αναθεώρηση της σχεδίασης αναβαθμίζουν την εμπειρία οδήγησης ενός συμπαγούς αυτοκινήτου. Επιπλέον, η Opel έχει προσθέσει μερικές καινοτομίες – υλικά ανώτερης ποιότητας, περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, βελτιωμένα καθίσματα και ασφαλέστερους προφυλακτήρες – χαρίζοντας στο Astra χαρακτηριστικά άνεσης, ευεξίας και ασφάλειας που σπάνια συναντάμε στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων.

«Η σχεδίαση του νέου Astra συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία της Opel και τα εισάγει στην κατηγορία των συμπαγών» σχολιάζει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της GM Europe. «Έχουμε δημιουργήσει ένα πεντάθυρο hatchback, το οποίο είναι καλαίσθητο και ταυτόχρονα ασφαλές, άνετο και πρακτικό».

Η εξωτερική σχεδίαση δίνει στη φιλοσοφία Opel νέα τροπή
Οι σχεδιαστές έδωσαν στη νέα φιλοσοφία της Opel μία ερμηνεία κατάλληλη για συμπαγές μοντέλο, χρησιμοποιώντας τα ίδια στυλιστικά στοιχεία του φτερού και τις λεπίδας, που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά στο μεσαίο Insignia. Ανάγλυφη στα πλαϊνά πάνελ της νέας γενιάς Astra, η λεπίδα εκτείνεται προς τα πίσω και προς τα πάνω, και συνδέεται με τη γραμμή των παραθύρων, επιτυγχάνοντας οπτική ισορροπία και αρμονία. Προβολείς που θυμίζουν μάτια αετού περιλαμβάνουν σαν στοιχείο ταυτότητας τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, χαρίζοντας στη φυσιογνωμία του Astra, ένα χαμηλωμένο, σπορ στυλ.

Η αέρινη, αεροδυναμική σιλουέτα συνδέει τις μυώδεις πλευρικές γραμμές με ένα δυναμικό πίσω τμήμα, διαμορφώνοντας μία σπορ αλλά κομψή εμφάνιση. Μπροστά, η επόμενη γενιά Astra λανσάρει μία διαφορετική εκδοχή για το νέο πρόσωπο της Opel, χρησιμοποιώντας τη μικρή πάνω μάσκα για να πλαισιώσει το νέο λογότυπο της μάρκας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο μεγαλύτερο, τολμηρότερο κάτω αεραγωγό, με στόχο μία πιο σπορ εμφάνιση.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία της καμπίνας διαμορφώνουν ένα στυλ επικεντρωμένο στον οδηγό
Απηχώντας τις ρέουσες φόρμες του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εσωτερικού είναι σαρωτικές γραμμές και σχήματα μέσα από μία προσεκτική εκτέλεση. Και αυτό επιτυγχάνεται με τολμηρά, δυναμικά σχήματα που χρησιμοποιούν τα υλικά με έξυπνο τρόπο. Ό,τι αγγίζουν ο οδηγός και οι επιβάτες έχει αποκτήσει μία αίσθηση φινέτσας και υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, η Opel δημιούργησε δύο νέους, μοντέρνους συνδυασμούς απόχρωσης εσωτερικού και ταπετσαρίας – Spice Red και Ocean Blue – ειδικά για το Astra.

Στο εσωτερικό, συνεχίζονται τα χαρακτηριστικά σχήματα φτερού και λεπίδας της Opel. Εδώ, το θέμα του φτερού εκφράζεται σε λεπτομέρειες όπως το σχήμα των λαβών των θυρών και το διακοσμητικό πλαίσιο για τον επιλογέα και το τιμόνι. Το σχεδιαστικό στοιχείο του φτερού είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στο φιλόξενο, φιλικό ταμπλό που αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες. Αυτό σχηματίζει ένα είδος γέφυρας μέσα στην καμπίνα, ενώνοντας τα πάνω τμήματα των επενδύσεων των θυρών.

Πρόσθετη ευεξία, ασφάλεια και άνεση με τους αποθηκευτικούς χώρους, τα καθίσματα και τους βελτιωμένους προφυλακτήρες
Το Opel Astra προσφέρει πρόσθετη πρακτικότητα χάρη στους αυξημένους αποθηκευτικούς χώρους και τις έξυπνες λύσεις για συμπαγές όχημα, μεταξύ των οποίων ένα μίνι ντουλαπάκι στην πλευρά του οδηγού και ένα συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Νέα, υψηλής ποιότητας τεχνολογία καθισμάτων προσφέρει πρόσθετη άνεση και λειτουργεί ευεργετικά για τις πλάτες των επιβατών. Επιπλέον, η ασφάλεια ήταν σημαντικός παράγοντας σχεδίασης. Ένας νέος, προηγμένος προφυλακτήρας στόχο έχει την ελαχιστοποίηση των ζημιών στις εμπρόσθιες και οπίσθιες συγκρούσεις, περιορίζοντας τους τραυματισμούς σε πεζούς και επιβάτες και συμβάλλοντας στο χαμηλό λειτουργικό κόστος επισκευών και ασφάλισης.

Ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με προηγμένα εξαρτήματα και αντιληπτή ποιότητα
Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Opel πιστεύουν ότι η ποιότητα κατασκευής πρέπει επίσης να συμβαδίζει με αυτό που ο πελάτης βλέπει και αισθάνεται. Μία τέτοια, αντιληπτή ποιότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στο εσωτερικό, όπου η εμφάνιση και οι απτικές ιδιότητες όλων των υλικών πρέπει να είναι εναρμονίζονται με το υψηλό πρότυπο εφαρμογής και φινιρίσματος.

Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στο νέο Astra είναι προφανής σε πράγματα όπως οι σαγρέ, μαλακιές επιφάνειες, τα υφασμάτινα πάνελ, η ποιότητα των διακοσμητικών, τα χρωμιωμένα στοιχεία και η αίσθηση των μπουτόν και των διακοπτών.

Ποιότητα κατασκευής, ποιότητα υλικών και αντιληπτή ποιότητα συμβάλλουν στην ανώτερη εμφάνιση του νέου Astra. Όλα μαζί, ενσαρκώνουν τη γλυπτική τέχνη και Γερμανική ακρίβεια της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Opel.

No comments:

Post a Comment